dimarts, 28 de maig del 2013

I a la primavera més atur, lleis i noves reculades de la democràcia a càrrec del PP.


 Atur, lleis i noves reculades  de la democràcia a càrrec del PP. 

       Fig. 1. El baladre floreix aquesta primavera a casa nostra i arreu del món mediterrani (foto de l'autor)

Els indicadors econòmics i socials no paren d'assenyalar una contínua reculada. L'atur i les retallades socials, no paren de créixer.
Les lleis en educació i les notícies en relació a la revisió de la llei sobre l'avortament marquen una reculada democràtica notable: uniformista, autoritària i contrària al bé públic. Totes dues lleis, la ja aprovada i l'anunciada, recorden etapes passades del règim anterior conegut com a nacional-catolicisme. Un resum de la situació podria incloure els següents punts:

1. Al País Valencià, l'administració del PPCV, ens porta a la cua de l'Estat en recuperació econòmica i al capdamunt en l'endeutament i les retallades dels serveis socials

2.  Cap reacció davant l'aparició de denúncies de corrupció als mitjans de comunicació, que assenyalen clarament el PP en conjunt i a militants rellevants en particular. No s'apliquen les lleis en relació al finançament dels partits, entre altres corruptel·les.



3. Propostes buides de continguts en relació a problemes creats per ells, com la interrupció del senyal de la TV3 al País Valencià.



4. Incompliment de la demanda de línies en valencià a l'ensenyament al País Valencià i propostes involutives en relació a la llengua a les Illes,  a les comarques catalanòfones d'Aragó, a Catalunya i, pel que fa a finançament  i prestacions socials, retallades a tot l'estat.



fig. 2. La LOMQUE vista per la  Pissarra, núm. 142 febrer-març /Allioli núm. 252, abril, 2013.

5. Incitació a les agressions als partits i coalicions democràtics a través de grupets afins al PP com per exemple ha passat a l'Ajuntament de Burjassot. 

6. Declaracions institucionals d'ajuntaments del PP, com el de Bolbaite, contra escriptors valencians de reconeixement internacional, com el poeta Vicent Andrés Estellés.  Únicament una extrema dreta inculta i decidida a acabar amb la cultura valenciana, pot atacar la poesia, com abans havia fet amb l'assaig i la lingüística. No a la barbàrie inculta disfressada de blau.

http://www.levante-emv.com/comarcas/2013/05/13/estatua-estelles-burjassot-sufre-nuevo-acto-vandalico/997561.html

Ens cal la participació política capaç de redreçar la situació, ara i ací. Una participació que ens ajude a consolidar el malmès teixit social que la crisi econòmica i política  ha accentuat. Capaç  d'influir en les cinc escales polítiques en que ens movem: del municipi a la Unió Europea i al món global. En definitiva, solidaritat, protestes socials i participació als àmbits parlamentaris que ens afecten.
Recordem que a les quatre escales polítiques que ens afecten, des de la ciutat de València i moltes altres ciutats, ens cal actuar : municipis, Corts Valencianes, Congrés dels Diputats i Parlament Europeu. El Partit Popular hi  té la majoria absoluta  i en fa ús i abús. 


2 comentaris:

  1. He premiat el teu bloc: http://dolorsjimeno.blogspot.com.es/2013/07/premi-dardos.html

    ResponElimina