dimecres, 27 de juliol del 2016

Sense alternativa? Només hi ha una única solució per a formar govern?

Què significa formar una majoria de govern alternativa a la pseudo-proposta del PP?



Fotografia del Congrés dels Diputats el passat dia de portes obertes

Formar una alternativa de govern a la proposta trampa de la gran coalició que proposa el PP és bastir acords de centro-esquerra, malgrat que no van funcionar el 20 D, i comptar amb la conformitat dels partits nacionalistes.

Els polítics tot justs reelegits el 26 J no van saber/voler pactar una alternativa al PP en la passada i breu legislatura. Ara, més dèbils, continuen  amb el mateix missatge de l’electorat de centro-esquerra: “bastiu una alternativa viable”. L’ofici de polítics els obliga a uns i altres a cercar alternatives parlamentàries viables.

Tant si el PP de Rajoy continua amb el cinisme de no acceptar la responsabilitat d’intentar formar una majoria com si és incapaç de fer-ho, les forces alternatives estan obligades a intentar-ho des de l’endemà de les passades eleccions.

Si es torna a la situació de la legislatura anterior de no arribar a cap majoria, enfortim la corrupció sistèmica sense càstig i el cinisme del partit principal, que és el que major corrupció acumula. Ix perdent tota la ciutadania, inclús la que vota a la dreta.
Polítics del món (hispànic) treballeu, guanyeu-vos el sou, sorpreneu els ciutadans, els que vam anar a votar i els que es van abstenir.

Si no és així, si no acorden els mínims necessaris per a formar govern cal deixar clar que uns polítics incapaços de pactar són també uns polítics incapaços de governar.





2 comentaris:

  1. La proposta trampa de la gran coalició no és només del PP. Cal incloure-hi tamé a González, Guerra, Bono i tutti quanti. O siga, que la trampa se la posa el mateix PSOE per boca de les seues il·lustres mòmies que es resisteixen a deixar passar les noves veus. O el que siga. Sí, completament d'acord en què l'altarenativa és un govern de centre-esquerre. Jo mateix no he parat de dir-ho a través de diverses plataformes d'opinió tant a eldiario.es com a l'Ara, etc. Un centre-esquerra que podria abastar el PSOE, Podemos i C's. Ni el país ni Europa ni el món estan ara per anar molt més enllà i aquesta seria una fórmula possible. També la d'incloure-hi nacionalistes o sobiranistes democràtics. Però resulta que la raó de ser de C's és ajudar el PP com recorden els seus fundadors i els qui li han donat els diners per a les campanyes, etc. I el PSOE ara té més pànnic a ERC, etc. que a ningú en el món. Massa prejudicis insostenibles i massa poca intel·ligència política i de servei. Ja ho deia Valle-Inclán, l'estètica espanyola és el dogma. I tan dogmàtic és Cañizares o Rouco Valera com Bono, Gonzaléz o Guerra. Això sí, tens tota la raó quan dius que uns polítics incapços de pactar són també uns politic incapaços de gevernar.

    ResponElimina
  2. Completament d'acord amb el teu comentari, gràcies per llegir el meu text i més encara per comentar-lo

    ResponElimina