dilluns, 30 de gener de 2012

Corrupció, mala administració i crisi econòmica
La corrupció política és el problema principal de la democràcia car capgira la lògica del sistema i, si no és castigada, instaura el regne de la impunitat.
Simplement un sistema corrupte no és compatible amb la democràcia car instaura privilegis que deslegitimen l'actuació pública.
Una societat que tolera la corrupció com al País Valencià amb els casos de Carlos Fabra i Gürtel (Camps com a figura principal), Castedo i  Emarsa, simplement no pot funcionar.

Els casos Millet i Matas a Catalunya i les Illes assenyalen el mateix fenomen d'impunitat en relació a la corrupció. Impunitat social, visible en tant en quant els partits polítics no netegen els membres corruptes i en tant en quant els ciutadans voten persones imputades i impunitat judicial com els casos abans mencionats i el cas Naseiro, entre altres,  posen de manifest.

La corrupció  permet  que hi haja una part important del sistema econòmic que funcione al marge de la llei, l'economia submergida distorsionant la lliure competència.

A la corrupció a casa nostra se suma la pèssima administració: el País Valencià, Catalunya i les Illes són Comunitats autònomes amb alts índexs d'endeutament i amb retrocés del conjunt dels sectors econòmics respecte a la mitjana espanyola i europea


En relació a la corrupció en el País Valencià és interessant i útil l'enllaç d' A. Cervera Ferri que hi aplega informacions disponibles sobre els abundants casos a l'àmbit valencià.

http://titanpad.com/paiscorrupteV
[ Consulta: 2. 2. 12]


Podem reclamar i reclamem una societat amb un sistema net on la corrupció es castigue i on l'administració i l'economia funcionen. És el nostre dret i no hi renunciem.


1 comentari:

  1. hola, el document de titanpad que enllaceu no és propietat de ningú, sinò que és un document col·laboratiu fet entre moltes persones. Podrieu per favor editar l'entrada i eliminar el nom? (soc la interessada, per cert)
    moltes gràcies!

    ResponElimina