dijous, 1 de març de 2012

El govern del PP en situació de persistent crisi econòmica


El govern del PP en situació de persistent crisi econòmica

No ens sorprèn el doble llenguatge de la dreta en el govern. Les declaracions van per un costat i els fets per l'altre. Una vegada guanyades les eleccions del passat més de novembre, han pujat els impostos i han accelerat les retallades socials[1]. Han desencadenat una cascada de propostes de revisions de les lleis aprovades en la passada legislatura que podem qualificar sense embuts  de clara involució ideològica.

En el tractament de la crisi cap novetat, inclòs el projecte de Reforma Laboral: viratge destacat a les posicions de dreta neoliberal -la que ha desencadenat la crisi- amb la proposta de desmantellament de bona part de les proteccions socials encara vigents.

La solució dels problemes judicials també clarificadors: proposta de substitució del parlament pel propi govern dels jutges i desmantellament dels processos judicials que tocaven interessos de la dreta. L'excusa de les garanties de la defensa utilitzades per a eliminar la part de la justícia que els posava algun control (cas Garzón i connexos). Exculpació de Camps i Costa basant-se en l'ús dels  jurats populars.

Proposta de Canvi de lleis que protegien drets ciutadans com la llei d'avortament o els drets dels homosexuals. Substitució de l'assignatura d'educació de la ciutadania per una que recorda l'antiga Formación del Espiritu Nacional

Ús desproporcionat de les actuacions policials amb la generació dels efectes contraris als que pretenien i una saludable resposta estudiantil i ciutadana.Manifestació en protesta per l'actuació policial a la ciutat de València el passat Febrer.

No es poden deixar més clares les intencions del PP per a la present legislatura i això que s'han revestit de moderació esperant guanyar també les eleccions autonòmiques andaluses.
No és menys clara també la necessitat de construir actuacions capaces de substituir en el seu moment l'actual majoria.
[1] En les retallades de protecció social no s'observa cap diferència entre el govern del PP al País Valencià i al conjunt espanyol i el govern de CIU (amb el recolzament pel PP) a Catalunya

2 comentaris:

  1. Estem passant una temporada (i el que en queda) que recorda tristament una època ja passada i ben patida. Ens hem de moure i no tindre por perquè comptem amb mitjans que abans no teníem, com ara les xarxes socials. Hem de ser persones valentes i no callar, i denunciar, i no defallir. No t'has adonat que ara es parla molt de lluita? Doncs això.
    D.

    ResponElimina
  2. Emiliano3/3/12 14:44

    Tan culpables cómo la derecha neofascista, somos la izquierda disfrazada de malentendido progresismo y la izquierda dividida en no se cuantas facciones, cada día mas distantes en el objetivo de salvaguardar no se que esencias,casi siempre personalistas y en consecuencia, cada día mas culpables, todos, de alimentar el desánimo del pueblo.

    ResponElimina