dijous, 7 de març del 2013

Crònica breu d'hivern sota majoria política del PP: inoperància en la correcció de la crisi econòmica i política. Eclosió i metàstasi de la corrupció




El PP amb el major grau de poder de la seua història no només incompleix sistemàticament les seues promeses electorals. Aplica les receptes dels neoliberals o millor dels neoconservadors per a salvar  els seus interessos. L'atur i els altres indicadors de la situació econòmica marquen una progressió en l'empitjorament social.
Un article del professor Vicenç Navarro (2013) dibuixa amb precisió les característiques de la dreta de l'estat espanyol (la catalana, valenciana i la de les illes clarament partíceps de les característiques generals) que ens aprofita sense esmenes per a entendre i denunciar una gestió política nefasta.

http://www.vnavarro.org/?p=8428&lang=CA

Més greu encara que les enormes dificultats econòmiques que patim és l'enviliment moral en el qual nadem gràcies a la seua gestió i també a l'escassa operància de l'oposició.
La corrupció s'ha fet palesa de manera esclatant i en la mateixa mesura s'ha fet explícit el cinisme de la dreta espanyola -compresa la dels països catalans-
Davant de la denúncia feta als mitjans de comunicació més independents i a les xarxes socials  l'única resposta efectiva de la dreta governant ha estat dir "és fals" negant l' evidència mostrada a les notícies.
¿Quina autoritat moral té el govern del PP en l'àmbit estat i autonòmic i CiU en l'autonòmic i municipal per a demanar que els ciutadans paguem els impostos quan hem vist  els robatoris practicats sense pal·liatius i les amnisties als defraudadors introduïdes des del poder?


Quan els partits polítics implicats no s'apliquen els correctius elementals d'una ètica bàsica només queda el rebuig democràtic dels ciutadans.  No hem de deixar d'exigir una política neta i una aplicació de la justícia defensora dels dèbils i exemplar en el càstig dels infractors i especialment dels poderosos, obligat pels seus càrrecs no solament a complir les lleis sinó a ser rigorosos en el seu compliment.
Els problemes econòmics i polítics presents són i han d'ésser solubles: joc net i rigor davant  les dificultats actuals, sense dubte les més greus des de 1977.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada