divendres, 30 de gener del 2015

Sobre la majoria absoluta del PP i els seus efectes

L’hivern  sota l'administració del PP es fa llarg, però la primavera és a prop.


  
Una majoria absoluta parlamentària com la que gaudeix el PP a l’Estat, al País Valencià i a la ciutat de València, entre altres, esdevé un instrument capaç de barrar el necessari control parlamentari als governs municipals, autonòmics i estatal.
Quan l’oposició demana explicacions, senzillament no s’admeten a tràmit  per la mesa corresponent i així les múltiples irregularitats comeses pel PP i els seus membres ni tan sols no es discuteixen.

Curiosament és als mitjans de comunicació plurals i al sistema judicial, reputats majoritàriament com a conservadors, on  el PP compareix com a subjecte clar de corrupció i pràctiques no democràtiques. Exministres, expresidents de governs autonòmics, consellers, corporacions municipals en pes, com a Santiago de Compostela, han de respondre judicialment i quan no tenen més remei han de dimitir.

El president del govern mateix fuig com pot d’unes acusacions que embruten de manera greu el conjunt de la cúpula del partit. No es prenen mesures, excepció feta de la negació dels fets. La doble moral s’imposa de manera contundent. Apareixen com a polítics exemplars quan darrere la pols de la corrupció afecta de manera general els dirigents del partit.
 • L’acció de govern i legislativa feta per un PP de majoria absoluta és, però, la que mostra més a les clares els efectes negatius: Incapacitat d’impulsar un sistema econòmic en infraestructures, indústria, agricultura i serveis que podria donar eixida a un atur estructural inassumible
 •  Retallades acumulatives en el sistema assistencial, sanitari i educatiu fan la vida més difícil.
 • Reculades en la protecció mediambiental (sector energètic, lleis de costa i la permissió d’edificar en espais forestals incendiats...)
 • Reculades en les llibertats de manifestació i expressió.
 •  Incapacitat de reforma del sistema autonòmic i reculades en les llibertats de les comunitats autònomes.

El cas valencià és un compendi de l’actuació d’aquest partit polític.
La corrupció ací afecta el conjunt del grup parlamentari i ha afectat i afecta bona part de l’executiu.
La destrucció del sistema econòmic amb el consegüent atur ha situat la societat valenciana molt per darrere del nivell assolit en altres èpoques.
A més a més, per a tapar tanta mancança, s’aprova una llei dita de “senyes d’identitat ” que pretén defensar entre altres coses la cultura pròpia. Les actuacions mostren clarament quines són les “senyes d’identitat” del PP. Tancar o denegar línies d’ensenyament en valencià a l’escola, tancar la RTVV, atacar la Universitat i l’AVL (Acadèmia Valenciana de la Llengua) ús quasi exclusivament del castellà per part de  les autoritats municipals a les capitals valencianes i al Govern Valencià. És a la pràctica habitual on és veuen les “senyes d’identitat”.

Tota l’actuació en conjunt propicia la necessitat de vèncer en les cites electorals a la vista. 
El PP mereix amb nota passar a l’oposició. Les forces polítiques capaces de fer uns altres programes i unes altres pràctiques han de tornar la política a la societat: la capacitat de proposar i aplicar solucions als problemes.


Fotografia: R. Molina.  L'Aitana i la Serra de Penàguila


  


2 comentaris:

 1. La conducta corrupta de la majoria del PP no queda reduïda als politics, dels quals no en hi ha cap net, es difícil entendre que Fabra en la alcaldia de Castelló era ignorant de la corrupció del seu cap de la diputació, any darrer any, quan era conegut per tothom mes enllà del Sénia a Oriola. La alternativa a aquest raonament es que es tonto. Però eixa corrupció se extens molt mes enllà, no crec que cap des alts i baix directius de les institucions i empreses publiques no estiguen utilitzant els mecanismes i avantatges de aquesta corrupció, inclús molts professionals mes bàsics, desfruiten de elles. Es altra manera de repartir targetes black, en una escala de interessos, no de ideologies, que afecta, a la fi, a gran part del seu electorat.

  ResponElimina
 2. Potser si que afecta a gran part de l'electorat, però és sobretot la conjuncció de polítics amb càrrecs i empresaris el nucli de la corrupció. Tot això en una societat que ho permet i ho troba normal, això explica la gravetat del fet.

  ResponElimina