dimecres, 6 de maig del 2015

Primavera valenciana i una elecció ciutadana a la vista amb un just càstig electoral al PPFes de la primavera valenciana un vot 

decisiu per a deixar el PP en l’oposició. Foto de M. I. Català, 2015


El nivell de corrupció del PP a tot l’estat és intolerable, no es poden escoltar propostes basades en la mentida, amb sobresous, amb doble comptabilitat i amb robatoris sistemàtics amb una part important dels polítics d’aquest partit i fer discursos de moralitat com si res.
La primavera política valenciana i en el conjunt de l’Estat pot deixar al PP en l’oposició, com a justa recompensa per una actuació política desastrosa.

El PP és la rèmora més important en el sistema polític espanyol actual. No ha resolt el problema econòmic i social primordial de l’atur, ha augmentat la desprotecció social i en el seu mandat s’ha fet més precària la sanitat i l’ensenyament públics.

En l’àmbit institucional s’intenta augmentar  el pes de l’Estat en detriment de les comunitats autònomes. No ha fet res per una reforma del sistema autonòmic que possibilite una distribució equilibrada dels recursos sense castigar especialment el País Valencià i/o Catalunya, entre altres comunitats.

En el País Valencià la seua gestió econòmica i política ha estat desastrosa. La corrupció endèmica en el partit a tot l’estat s’ha fet sentir especialment  en el partit valencià, Ajuntament de Rita Barberà, diputació de Rus i Generalitat inclosos. L’última notícia a principis de maig es que la Generalitat ha falsejat les dades de dèficit públic en la sanitat valenciana.
Ha malmès la reforma estatutària  del País Valencià i ha complicat fins l’infinit la catalana. És incapaç de promoure una entesa reformista absolutament necessària en un sistema polític que cruix estrepitosament.

Un partit de dreta, que sovint bascula als extrems com en la “llei mordassa”  que no resol problemes bàsics com és fer front de manera responsable a una corrupció generalitzada i empitjora els problemes existents ha de passar a l’oposició pel bé ciutadà ara i ací. 

Per  la denúncia feta de la corrupció i la ineptitut del PP durant la passada legislatura a les Corts Valencianes, a l'Ajuntament de València i a molts altres ajuntaments del País Valencià. Per les propostes positives polítiques, econòmiques i socials   és el moment de reforçar l'única força política d'àmbit valencià amb representació parlamentària i presència als ajuntaments, que al costat d'altres forces pot canviar la trajectòria negativa ara existent:
1 comentari:

  1. Molt bona entrada. Per tot això i fer POLÍTICA per a les persones, hem de votar Compromís.

    ResponElimina