dimarts, 31 de maig del 2011

El resultat de les eleccions del 22 de maig de 2011

Els resultats de les eleccions del dia 22 de maig de 2011 mostren clarament  l'erosió dels socialistes a tot l'Estat tant pel que fa a les eleccions municipals com a  les comunitats autònomes que elegien diputats als seus respectius parlaments. El mapa en blau —el color del PP— de tot el conjunt que la premsa ha reproduït és del tot eloqüent, els conservadors han guanyat el total.
La forta correcció de la crisi econòmica adoptada pel PSOE i el corrent de dreta i extrema dreta cada vegada més present a Europa estan darrere dels resultats.

En el País Valencià  i  les Illes els resultats han estat especialment dolorosos  amb sengles majories absolutes del PP. La victòria del PP no neteja el comportament delictiu dels candidats imputats en processos legals i un cert retrocés del PP en els resultats valencians apunta a una certa repercussió de la denúncia de la corrupció i de la nefasta gestió feta.
La part més positiva ha estat la consolidació de la Coalició COMPROMÍS i el manteniment de resultats d'Esquerra Unida. Aquestes dues forces poden influir positivament en els inicis de recuperació d'una certa vertebració del país i en la proposta d'alternatives a la dreta.

Una majoria parlamentària alternativa necessita la recuperació dels socialistes amb la incorporació d'elements vertebradors i de discurs socialdemòcrata.
En la situació actual, les tres forces de centro-esquerra valencianes  han de poder practicar una oposició ferma i capaç de mostrar una alternativa viable al desastre nacional i administratiu que suposa la gestió i el discurs del PP.


2 comentaris:

  1. Hi ha molta esperança en aquesta nova etapa amb tres partits en l'oposició i moltes il·lusions en Compromís. Desitge que tot funcione bé.
    D.

    ResponElimina
  2. Tant de bò siga l'inici del canvi... Esperem que els no-votants del PP, tot i vertebrats, no ens perguem entre les 3 forces que nomenes i siguem capaços de fer perdre el PP, que ja tocaria ja...
    Avui, plovia molt això si, pero a la parada d'Alboraia -Pintor Peris Aragó ja entrava l'aigua per 4 llocs diferents.
    Tant costa fer les coses bé?
    Com estarà la nova Fe que es queia a trossos?
    Pq la vella fe, la cristiana, es manté fidel al PP, per descontat.

    Enhorabona pel blog.

    ResponElimina